Raimo Ülavere • 16. jaanuar 2002 kell 13:43

Ülikalli käimla konkursil osales Tallinna linna kauaaegne ehituspartner

Üks Toompeal ülikalli käimla ehituskonkursil osalenud firmadest - AS Viskari on keskmise suurusega ehitusettevõte, kes on osalenud ja võitnud mitmeid Tallinna linna tellimusel tehtud ehituskonkursse.

Tallinna abilinnapea Vladimir Panov on tänases SL Õhtulehes nimetanud koos võitjafirma Danfo ABga kahte konkursil osalenud firmat ?tundmatu taustaga? ettevõteteks. Üks osalenutest ? AS Viskari on osalenud kümnetel Tallinna linna korraldatud teedeehituse pakkumistes, neist osa ka võitnud. Lisaks on ta linna tellimusel ehitanud mitmeid muid objekte, näiteks remontinud Toompea tugimüüri. Objektide suurusjärk on enamikel puhkudel jäänu mõne miljoni krooni piiridesse.

Viskari käive aastal 2000 oli 45,5 mln krooni ja kasum 0,8 mln krooni. Krediidiinfo andmetel on 1993. aastal loodud ettevõtte asutajateks Raimu Tali ja Eesti riik. Viskari eelmise aasta tulemusi pole veel teada, ka ei õnnestunud saada ettevõtte juhilt Raimu Talilt hetkel kommentaari, kuna ta viibib konverentsil. Viskari soovis tualeti ehituse ja paigalduse eest Rootsi firmast 100 000 krooni enam.

Avaliku käimla konkursi kolmandat firmat, OÜd Rodenko Krediidiinfo andmebaasist ei õnnestunud leida, ka pole temast juttu olnud suurematest ajalehtedes. OÜ Rodenko küsis Rootsi firmast 200 000 krooni võrra kallimat paigaldushinda.

Toompeale paigaldatud avalik käimla läks koos kommunikatsioonide paigalduse ja haljastusega Tallinna linnale maksma 2,3 mln krooni. Sellest käimla moodul, selle paigaldamine ja ühendamine kommunikatsioonidega maksis 1,6 mln krooni.

Hetkel kuum