Inno Tähismaa • 28. jaanuar 2002 kell 15:20

TV3 juht: TV1 suurt edu ei saavuta

Kuigi tuhast tõusva telekanali TV1 uus juhtkond kavatseb kanali muuta vaadatavaimaks Eestis, ei näe konkureeriva telekanali TV3 juht Toomas Vara võimalusi suureks eduks.

Vara ütles, et asi algab litsentsist. Ringhäälinguseaduse muudatuse järgi antakse Eestis välja 2 kohalikku televisiooni luba. Üks neist kuulub TV 3le ja teine Kanal 2le, Eesti Televisioonil pole luba vaja.

TV1-l jääb võimalus saateid edastada läbi kaabli või satelliidi kaudu. ?Arvestades kaabli katvust siin suurt edu ei saavuta,? ütles Vara. Tema sõnul on kaabli katvus niivõrd väike, et selle kaudu televisiooni tegemist ei reklaamitulud korva.

Vara ütles, et TV1-le ei tule abiks ka sõsarjaamad Lätis, Leedus ja Poolas, kuna riikidevaheline sünergia ei tööta. Tema sõnul on TV3-l samuti need riigid käes, ent vajalikuks sünergiaks on keskkonnad väga erinevad. Samuti ei toeta mitmes riigis korraga tegutsemist meedia- ja reklaamiagentuuride tööstus, kuivõrd sealt survet pole.

Hetkel kuum