Ülo Toomsalu • 8. juuli 2002 kell 8:23

PM: Rõõmus unistab kümme päeva kestvast õllefestivalist

Eile lõppenud üheksanda Õllesummeri õnnestumine innustab korraldajaid muutma Läänemere suurima õllefestivali järgmisel aastal kümnepäevaseks.

?Järgmine Õllesummer on kümnes ja mul on selline unistus, et see võiks kesta kümme päeva,? ütles Õllesummeri aukorraldaja Riho Rõõmus eile Postimehele. ?Aga esialgu on see ainult unistus! Midagi kindlat on veel vara öelda.?

Üks on igatahes kindel - Õllesummer toimub ka järgmisel aastal, kinnitas Rõõmus. Programmis on kavas teha muudatusi eesmärgiga meelitada kohale ka neid inimesi, kes sel aastal üritusest kõrvale jäid.

?Meil on oma kindlad fännid, kes tulevad õllelinna ja ei arutle, kas tegu on rahvalike traditsioonide või millegi muuga. Need inimesed tulevad lihtsalt aega veetma,? lausus Rõõmus. ?Teine seltskond on need, kellele ei sobi massiüritused. Aga kolmandad alles kõhklevad, kas tulla või mitte. Just neile on tarvis tõestada Õllesummeri headust ja nende nimel tuleb pingutada.?

Korraldajate sõnul saab tuleva aasta Õllesummeril kindlasti osta ka neid õllemarke, mida Eestis tavaliselt ei müüda. Tänavu nurjasid selle plaani seadused, mis ei luba riiki tuua õlut, mis pole läbinud põhjalikku toiduekspertiisi.

Lisaks suuremale õllevalikule soovib summeri peakorraldaja Marje Hansar õllelinnas näha eri riikide õlletelke, kus pakutakse just selle maa sööke-jooke ja mängib asjakohane muusika.

Kõneldes Õllesummeri laiemast tähendusest, leidis Rõõmus, et tegu võiks olla ka üldrahvaliku tasuta õllefestivaliga, kust sel juhul käiks ilmselt läbi tohutud rahvahulgad. ?Muidugi on see valikute küsimus, mängida saab nii piletihinna kui ka õllehinnaga. See on juba korraldajate otsustada,? sõnas Rõõmus.

Esialgu peavad aga nii Rõõmus kui ka Hansar pileteid siiski vajalikuks, sest lisaks müügitulule aitab see hoida õlle hinda madalal ja distsiplineerib külastajaid.

Hetkel kuum