Kokk on tänapäeval popp. Kaheksa aasta koka tiitli pärast pingutavat ametimeest pälvivad terve tööpäeva jooksul üha kasvavat tähelepanu. Askelduste jälgimiseks on siniste köögibokside ette sätitud tribüün, mis ei jää hetkekski tühjaks. Võiks öelda, et tegu on tänavuse toidumessi külastatavaima osaga.
Esinemiskramp ei tee kokatiitli saamist lihtsaks. ?Heeringas läks vale marinaadi sisse,? tunnistab Janek Saljukov restoranist Balthasar oma apsu. ?Aga õnneks oli mul varu olemas, täpselt kuus tükki, nagu vaja.? Olukord saab päästetud.
Iga veerandtunni tagant laekub viieliikmelise žürii lauale järgmise võistleja isutekitaja, hiljem põhiroog tournedos (veise sisefileest) ja desserdiks creme-brulee.
Artikkel jätkub pärast reklaami
Hetkel on nende ees ?köömne-kurgimarinaadis räimesabarull? koos veel mingite peente lisanditega, mille nimed ei jää kiiruga meeldegi. Kuigi iga uus roog paneb kõrvaltvaataja seda juba silmadega ahmima, ei haara žüriiliikmed veel kahvlit. Mõni pildistab, mõni sahmib paberitega, mitmed vaatlevad taldrikul oleva kunstiteose ilu. Esimese ampsuni jõutakse alles mitme minuti pärast. Kontsentreerunud pilk reedab kõva analüüsi ja punktid maanduvad tabelisse. Mekkimist jätkub kohtunikel terveks päevaks.
Ainsa naisterahvana hindajate reas püüab päeva lõpuni meelte erksust säilitada Heidi Pinnak, kes eelmisel aastal sama võistluse võitis. Nüüd on restorani Egoist meisterkokk ise teisi hindamas. Miks ka võistlejate reas naised selgelt vähemusse jäävad, Pinnak ei tea. Amet on raske ja seetõttu muutub üha mehisemaks. Võib-olla on alust ka ütlusel, et mehed on paremad kokad, sest nad ei koonerda, nõustub Pinnak naerdes.
Nagu meie jutu loogiliseks jätkuks selgub õhtul, et kokkade kuningaks kuulutatakse tänavu Pinnaku meeskolleeg Vladislav Djatsuk.