• OMX Baltic0,46%301,4
  • OMX Riga0,11%893,94
  • OMX Tallinn0,63%2 081,82
  • OMX Vilnius0,71%1 211,06
  • S&P 5000,83%6 279,35
  • DOW 300,77%44 828,53
  • Nasdaq 1,02%20 601,1
  • FTSE 100−0,37%8 790,33
  • Nikkei 2250,06%39 810,88
  • CMC Crypto 2000,00%0,00
  • USD/EUR0,00%0,85
  • GBP/EUR0,00%1,16
  • EUR/RUB0,00%92,83
  • OMX Baltic0,46%301,4
  • OMX Riga0,11%893,94
  • OMX Tallinn0,63%2 081,82
  • OMX Vilnius0,71%1 211,06
  • S&P 5000,83%6 279,35
  • DOW 300,77%44 828,53
  • Nasdaq 1,02%20 601,1
  • FTSE 100−0,37%8 790,33
  • Nikkei 2250,06%39 810,88
  • CMC Crypto 2000,00%0,00
  • USD/EUR0,00%0,85
  • GBP/EUR0,00%1,16
  • EUR/RUB0,00%92,83
  • 31.10.03, 00:00
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine

Köögikunsti kuningas valitud

Kokk on tänapäeval popp. Kaheksa aasta koka tiitli pärast pingutavat ametimeest pälvivad terve tööpäeva jooksul üha kasvavat tähelepanu. Askelduste jälgimiseks on siniste köögibokside ette sätitud tribüün, mis ei jää hetkekski tühjaks. Võiks öelda, et tegu on tänavuse toidumessi külastatavaima osaga.
Esinemiskramp ei tee kokatiitli saamist lihtsaks. ?Heeringas läks vale marinaadi sisse,? tunnistab Janek Saljukov restoranist Balthasar oma apsu. ?Aga õnneks oli mul varu olemas, täpselt kuus tükki, nagu vaja.? Olukord saab päästetud.
Iga veerandtunni tagant laekub viieliikmelise žürii lauale järgmise võistleja isutekitaja, hiljem põhiroog tournedos (veise sisefileest) ja desserdiks creme-brulee.

Artikkel jätkub pärast reklaami

Hetkel on nende ees ?köömne-kurgimarinaadis räimesabarull? koos veel mingite peente lisanditega, mille nimed ei jää kiiruga meeldegi. Kuigi iga uus roog paneb kõrvaltvaataja seda juba silmadega ahmima, ei haara žüriiliikmed veel kahvlit. Mõni pildistab, mõni sahmib paberitega, mitmed vaatlevad taldrikul oleva kunstiteose ilu. Esimese ampsuni jõutakse alles mitme minuti pärast. Kontsentreerunud pilk reedab kõva analüüsi ja punktid maanduvad tabelisse. Mekkimist jätkub kohtunikel terveks päevaks.
Ainsa naisterahvana hindajate reas püüab päeva lõpuni meelte erksust säilitada Heidi Pinnak, kes eelmisel aastal sama võistluse võitis. Nüüd on restorani Egoist meisterkokk ise teisi hindamas. Miks ka võistlejate reas naised selgelt vähemusse jäävad, Pinnak ei tea. Amet on raske ja seetõttu muutub üha mehisemaks. Võib-olla on alust ka ütlusel, et mehed on paremad kokad, sest nad ei koonerda, nõustub Pinnak naerdes.
Nagu meie jutu loogiliseks jätkuks selgub õhtul, et kokkade kuningaks kuulutatakse tänavu Pinnaku meeskolleeg Vladislav Djatsuk.

Seotud lood

Äriplaan 2026

Äriplaan 2026

Uurime välja Eesti majanduse arengusuunad 2026. aastal, et ettevõtjatel ja tippjuhtidel oleks, millele tuginedes järgmist aastat planeerida.

Kas eksport ja kaitsetööstuse areng võiksid Eesti majandusele uue käigu sisse aidata? Kuidas näevad Põhjamaade ettevõtjad ja tippjuhid Eesti võimalusi rahvusvahelisel areenil ning kas nad plaanivad siia investeerida? Kuhu investeerivad ning millele tõmbavad pidurit Eesti ettevõtjad? Missugune on riigi äriplaan 2026. aastaks? Kõigile nendele küsimustele saad vastuse 17. septembril Eesti mõjukaimal majanduskonverentsil Äriplaan!

Enda kogemust tulevad Eestisse jagama ülemaailmse ulatusega Rootsi masina- ja metallitööstusettevõte Hanza AB asutaja ja tegevjuht Erik Stenfors ning Telia Company president ja tegevjuht Patrik Hofbauer.

  • Toimumisaeg:
    17.09.2025
  • Alguseni:
    2 k 12 p 21 t
  • Toimumiskoht:
    Tallinn

Hetkel kuum

Podcastid

Tagasi Äripäeva esilehele