PM: Praamikonkurss võib luhtuda

15. jaanuar 2004, 08:23

Suure tõenäosusega kuulutab majandusminister Meelis Atonen täna praamiliinide operaatori konkursi luhtunuks, sest kõigis pakkumistes on arvutuslikke vigu.

Eile andis ministrile oma hinnangu konkursi jätkamise võimalikkuse kohta ministeeriumi juurde loodud komisjon, kellel on nõuandev roll. Lõpliku otsuse teeb minister, kirjutab Postimees.

Millist nõu komisjon Atonenile andis, ei soostunud seda juhtinud ministeeriumi asekantsler Andres Tint eile ütlema. «Meie otsus võib ministri omast erinev olla, sest tema otsust mõjutavad ka tegurid, mis meie puhul ei loe,» rääkis Tint. «Seetõttu võib seisukoha avalikustamine vaid liigset segadust tekitada.»

Varem on komisjon muret tundnud selle pärast, et kõigis pakkumistes oli arvutustes kasutatud erinevaid lähteandmeid ning nii jäi selgusetuks, kui palju reise firmad küsitava dotatsiooni eest teeksid. Samas ei ole komisjon oma otsustes olnud üksmeelel.

Atonen ise ütles eile Postimehele, et ei ole komisjoni soovitustega veel tutvunud ning teeb seda alles ööl vastu neljapäeva ning langetab otsuse hommikul.

Andres Tinti sõnul jätkab ministeerium seekordse konkursi nurjumise korral tõenäoliselt läbirääkimisi kõigi võimalike operaatoritega ning kolmandat konkurssi ei tehta. «Läbirääkimistesse võidakse kaasata nii neid, kes osalesid konkursil, kui ka sellest kõrvale jäänuid,» lausus ta. «Kindlasti ei teki aga praamide sõitmisesse auku.»

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing