Vene raudtee: Jukose naftatransport saab jätkuda ka pankroti korral

17. august 2004, 11:51

Venemaa suurima nafta eksportija Jukose naftatransport mööda raudteed saab jätkuda ka firma võimaliku pankroti korral.

?Isegi kui Jukos pankrotti läheb, ent tootmine jätkub, jätkame me selle nafta transportimist. Me ei kavatse enesetappu, et peataksime selliste mahtude edasi toimetamise,? ütles riikliku monopoli OAO Russian Railways asepresident Salman Babajev, vahendab Bloomberg. ?Nafta on praegu kallis ja ostjaid on ? võtame selle transpordiraha ostjatelt.? Jukos müüks nafta tootmiskohal, transpordi eest maksaksid nafta ostjad.

Jukose arvele langeb 20% Venemaal mööda raudteed transporditavast naftast ja naftasaadustest.

Jukos võib juba lähipäevil esitada pankrotitaotluse, kui ametivõimud ei külmuta lahti firma pangakontosid, ütles Jukoase finantsjuht Bruce Misamore pühapäeval ajalehele Financial Times. Pangakontod on arestitud Jukose vastu esitatud 3,4 miljardi dollarilise maksunõude katteks.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing