Ülo Toomsalu • 15. oktoober 2004 kell 6:03

EPL: Alexela võib suure osa võlgadest maha kanda

Kevadel algatatud Alexela Oili pankrotimenetlus võib ettevõttele peagi kasulikult lõppeda.

Kohus otsustas kinnitada firma võlausaldajate kompromissi, mille tulemusena vähendatakse firma võlakoormat 98 protsendi võrra, kirjutab Eesti Päevaleht.

Kokku oli Alexela Oilil võlgu ligi 135 miljoni krooni ulatuses, millest ligi 30 miljonit moodustas maksuameti nõue. Linnakohus otsustas sel nädalal, et võlausaldajad saavad nõuetest tagasi vaid 2 protsenti ja maksuamet vaid 600 000 krooni.

Kui maksuamet otsust ringkonnakohtusse edasi ei kaeba, on Alexela Oili pankrotiprotsess lõpetatud ning firma võlad kustutatud. Alexela Oili ühe omaniku Heiti Hääle sõnul kasutatakse mujal maailmas sageli pankrotti võlakoorma vähendamiseks.

Maksuamet teatas aga eile, et kavatseb kohtuotsuse edasi kaevata. Kuna Alexela Oilil ja tema suurimal võlausaldajal Alexela Trade?il on ühised omanikud, on maksuamet veendunud, et võlausaldajate kompromiss on sõlmitud seadusi eirates. Lisaks ei ole amet rahul pankrotihaldur Uno Feldschmidti tegevusega, kelle tegevuse suhtes on algatatud järelevalvemenetlus.

Eestis on Alexelal 30 tanklat, kus töötab kokku 140 inimest.

Hetkel kuum