EPL: Kelm müüs suhkru pähe teehooldussoola

09. detsember 2004, 08:02

Hiljuti Põhja majanduspolitseis tõendamist leidnud suhkru-soola kelmus on kõigest üks paljudest Aleksandr Bermani (29) sooritatud pettustest.

Nimelt lubas Berman suve lõpus mitmele hulgifirmale, et suudab neile hankida soodsa hinnaga suhkrut. ?Küsis üheksa krooni kilost, kuid rõhus alati, et tehinguga on hästi kiire ja maksma peab kohe sularahas,? ütles ülemkomissar Rocco Ots Eesti Päevalehele.

Tegelikult lasi Berman suhkrukottidesse toppida tänavatöödel kasutatavat musta soola, mille väärtus on küsitud hinnast kümmekond korda väiksem.

Kokku õnnestus Bermanil nii haneks tõmmata kaks hulgifirmat. Esimesel korral suutis ta 27. augustil maha parseldada 8,4 tonni soola ja saada 73 500 krooni. Teisel korral müüs ta 8. septembril 5,4 tonni soola ja sai selle eest 45 900 krooni.

?Auto sõitis ette, suhkrukotid laaditi maha ja raha maksti samas kohe ära,? kirjeldas Ots. ?Pettus avastati alles siis, kui auto oli koos müüjaga minema sõitnud.?

Prokuröri sõnul on praegu Põhja politseis uurimisel mitu Bermaniga seotud kelmust. Neist üks puudutab kaminasüdamike väljapetmist, mis saadi enne lõplikku kadumist siiski tagasi. Ka on uurimisel kala- ja krabipulkade äriga seotud kelmus. Kokku võib nende kuritegude kahju ulatuda miljonitesse kroonidesse.

Eile jõudis prokuröri lauale vahi all istuva Bermani kiri, milles ta viitab oma koostöövalmidusele uurijatega ja palub end seepärast vahi alt vabastada. Bermaniga kokkupuutunud uurijate väitel ongi mehe tööstiil selline, et pärast vahelejäämist tunnistab ta kuriteod kahetsusega üles ja jätkab kelmusi.

Viimati pälvis Aleksandr Berman avalikkuse tähelepanu aasta alguses, kui tolliametnikud avastasid, et mees lasi Moskvasse jõudma pidanud 21 tonnist Norra forellist enamiku asendada odava kiluga.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing