Enim arvuteid tootis ja müüs Ordi

11. jaanuar 2006, 11:55

Enim arvuteid - kokku 26 166 - suutis 2005. aastal toota ja müüa AS Ordi.

Ettevõtte teatel kasvatas Ordi 2005. aastal nii süle- kui ka lauaarvutite müüki 35 protsenti võrreldes eelneva aastaga. Ordi sülearvutite müük kasvas üle kolme korra võrreldes kogu Eesti sülearvutituru kahekordse kasvuga. Kodumaiste sülearvutite müügist moodustasid Ordi sülearvutid veidi üle poole.

2005. aasta kujunes soodsaks kogu Eesti IT-turu jaoks. Ordi käive kasvas 24%, jõudes 2005. aastal 378 miljoni kroonini. Põhilisteks arvutituru kasvatajateks olid just kohalikud suurtootjad. Kohalike suurtootjade eelis rahvusvaheliste arvutifirmade ees on parem turu tundmine, tellimustööde teostamise kiirus, tootmise ja teeninduse kõrge kvaliteet, paindlikkus ja üleeestiline tihe teenindusvõrk.

?Loodame, et kasvatasime ka oma kasuminumbrit,? kommenteeris tulemust Ordi tegevjuht Ülle Kivirähk. ?Igal juhul 2006. aastal kavatseme jätkata liidripositsioonil nii arvutite tootmises kui müügis.'

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing