Rakvere LK tohib kasutada Lemmiku ja Doktori kaubamärke

Mariliis Pinn 05. detsember 2006, 12:05

Täna avaldati Tallinna Ringkonnakohtu
otsus, kus Kikas Kaubanduse apellatsioonkaebus selle üle, kes tohib lihatoodetel
kasutada kaubamärke Lemmik ja Doktor, jäeti rahuldamata.

"Terve mõistus võitis," kommenteeris Rakvere Lihakombinaadi juhatuse esimees Olle Horm tänast kohtuotsust. Kehtima jääb tööstusomandi apellatsioonikomisjoni otsus, et Lemmiku ja Doktori on tooteliigid.

Hormi sõnul üritas Kikas Kaubandus OÜ üritada registreerida asju, mis on olnud üldkasutatavad juba aastakümneid. "Paljud väikefirmad üritavad seda," lisas ta.

"Lihatööstustele tähendab see reaalselt seda, et nad ei pea Lemmiku või Doktori lihatooteid tootes kellelegi autoritasu maksma," selgitas Horm otsuse mõjusid.

Kehtima jääb tööstusomandi apellatsioonikomisjoni otsus, et Lemmiku ja Doktori on tooteliigid.

Kaubamärk peab olema üheselt individualiseeritav, Kikas Kaubandus ei ole toonud esile ühtki asjaolu, mis tõendaks, et lihatoodete osas eristaksid "Doktor" ja "Lemmik" Kikas Kaubanduse tooteid teiste lihatootjate toodangust.

Kikas Kaubanduse juhatuse esimees Eero Lass ei olnud veel otsusega tutvunud ja seetõttu ei soovinud ka seda kommenteerida.

Viis aastat tagasi registreeris patendiamet n-ö vorstimärkidena tuntud Lemmiku ja Doktori omanikeks Kikas Kaubanduse OÜle. Väikefirma sai patendiameti otsusega ainuõiguse Lemmiku ja Doktori kaubamärkidele mitte ainult vorstil, vaid ka lihal ja teistel lihatoodetel nagu näiteks pasteet, kotletid, lihapallid, lihapirukaid ning erineval moel töödeldud broileriliha.

Rakvere Lihakombinaat kaebas patendiameti otsuse tööstusomandi apellatsioonikomisjoni. Komisjon menetles Eesti suurima vorstitootja kaebust üle kolme aasta ja lahendas piinliku olukorra nii, et kuulutas Lemmiku ja Doktori tooteliikideks.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
05. December 2006, 12:05
Otsi:

Ava täpsem otsing