8. detsember 2006 kell 7:14

Juhan Parts: Reiljan peaks lahkuma poliitikast või rääkima tõtt

Endine peaminister, Res Publica esimees ning praegune riigikogu liige Juhan Parts märkis Reiljani sõnavõtu peale mõeldes, et Stalini ja Beria ajal arutati selliseid küsimusi väga väikeses ringis.

“Aga et Eestis ühe erakonna esimees õigustab räigeid kuritegusid, on juba iseenesest kuri tegu. See on masendav,” ütles Parts Eesti Päevalehele.

Partsi hinnangul lähtub Reiljan Hammurabi koodeksist, mis oli üks esimesi kodifitseeritud õigusi, kus oli lubatud hammas hamba ja veri vere vastu käitumismall. “Reiljan peaks kas poliitikast lahkuma või avaldama kogu tõe maavahetustehingute osas ja vabandama selliste väljaütlemiste eest, mitte lollitama Eesti rahvast, kõige vähem Voorel,” lausus Parts.

Rahvaliidu esimees Villu Reiljan taandus hiljuti keskkonnaministri kohalt, kuna tema otsesed alluvad tegelesid prokuratuuri hinnangul ebaseaduslike maatehingutega, millega riik sai kümneid miljoneid kroone kahju.

Jõgevamaal Voorel pidas Reiljan oma valijatele sütitava kõne, milles jõudis sarjata nii presidenti, konkurente kui ka ajakirjandust ja parastada ärimees Hans H. Luike, öeldes, et kolm süütepudelirünnakut Hans H. Luige lähedaste vastu võisid olla tingitud sellest, et Hans H. Luik on elus nii palju kurja teinud.

Hetkel kuum