Härmo Värk läks tööle brittide firmasse

12. detsember 2006, 15:03

Sampo Panga ainuaktsionäri Sampo Bank plc
otsusega tagandati täna ametist Sampo panga nõukogu liige Härmo Värk, kes
siirdub juhtima briti investoritele kuuluvat investeerimisfirmat Satnam
Europe.

Sampo Panga tagandatud nõukogu liige Härmo Värk on enda sõnul 15 aastat panganduses tublit tööd teinud. Nüüd oli aeg küps muutusteks.

"Jah, see vastab tõele," kommenteeris Värk. "Olen Eestis kõige pikema staažiga pangajuht üldse. Peale 15aastat panganduses töötamist on nüüd käes paras hetk muutusteks."

Värk lisas, et mõte Sampost lahkuda oli tal juba mõnda aega peas, kuid tagant tõukama sundis pakkumine, mis tehti Suurbritannia investoritel põhineva Satnam Grupi poolt. "Asun juhtima investeerimisfirmat Satnam Europe ning minu vastutusalaks saab investeeringute juhtimine Eestis, Baltikumis ja Ida-Euroopas," märkis Värk.

"Sampo Pangas on ära tehtud tubli töö. Loomulikult olen ma oma pangandusalase karjääriga rahul," lisas Värk, kes sukeldus pangandusse 1992 aastal, asudes juhtima Eesti Investeerimispanka. Aastal 1998 sai temast Optiva panga juhatuse esimees ning aastal 2001 Sampo panga juhatuse esimees.

"Alates jaanuarist juhib Sampot Aivar Rehe. Mina kuulusin Sampo Baltikumi Gruppi. Seoses uute omanikega muutus ka juhtimisstruktuur. Minul uute omanikega vastuolusid polnud. Toimus lihtsalt asjade kokkulangemine, mis iseenesest oli väga positiivne. Lahkumisotsus oli mul tehtud juba varem," kommenteeris Värk võimalikke vastuolusid Sampo uute taanlastest omanikega.

"Tegemist oli igati loomupärase arenguga, põhjamaades oli panganduses juba pikemat aega teatud konsolideerumist näha. Mina isiklikult leian, et see on igati positiivne, et taanlased Sampo omanikeks said. See soodustab teatud positsiooni," kommenteeris Värk taanlaste Sampo Panga ostu.

Firma Satnam Europe asukohaks on Tallinn, mille kaudu juhitakse investeeringuid nii Eestis kui kogu Baltikumis ning samuti Ida-Euroopas ja Venemaal. Firma strateegia näeb ette investeeringuid kiiresti arenevatesse ja kõrgemat lisaväärtust loovatesse ärivaldkondadesse neis regioonides. Eelkõige on tegevusvaldkondadeks kinnisvaraarendus, IT ja kõrgtehnoloogia firmad, logistika jm.

Eestis omab Satnam Grupp juba märkimisväärset investeerimisportfelli, mis koosneb peamiselt ärikinnisvara ja elamuarendusprojektidest ning mille arenduse koguväärtus ulatub 400 miljoni euroni.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
12. December 2006, 15:27
Otsi:

Ava täpsem otsing