26. veebruar 2007 kell 11:43

Tuntud keskerakondlased jätsid presidendi vastuvõtule minemata

Vabariigi aastapäevale pühendatud presidendi vastuvõtule Tartus jätsid minemata mitmed keskerakondlastest riigikogu liikmed nagu näiteks Evelyn Sepp, Ain Seppik, Heimar Lenk, Marika Tuus ja Enn Eesmaa.

Traditsiooniliselt puudus ka erakonna juht Edgar Savisaar.

Varasematel vastuvõttudel oma kleitide eest kriitikute kiidusõnu pälvinud Evelyn Sepp vastas Postimees Online'i küsimise peale, miks teda tänavu näha polnud, et ta ei ole enam plikake, keda riigi esitantsupeole üksi kutsuda. «Nii ei olnud mul sellist kutset võimalik ka vastu võtta,» selgitas ta.

Mitmendat aasta järjest jättis vastuvõtule minemata Keskerakonna liider Edgar Savisaar, kes oma blogis põhjendab puudumist sellega, et «tema pole piisavalt sinivereline».

«Tammsaarel on novell «Karjapoisi pühapäev». Et ma vabariigi aastapäeval olin kodus Hundisilmal ja mitte Tartus sinivereliste vastuvõtul, siis sain ka mahti korraks raamatu kätte võtta,» kirjutab Savisaar.

Riigikogu Keskerakonna fraktsiooni esimees Ain Seppik vabandas vastuvõtule mittejõudmist tiheda töögraafikuga, mis on juba väga varakult paika pandud. Laupäeva hommikul jõudis ta alles tagasi kohtumiselt Saaremaal.

Postimees Online tabas riigikogu liikme Heimar Lengi täna hommikul autoroolist teel Tõrvasse valijatega kohtuma.

«Valimiskampaania oligi see, mis mind vastuvõtust eemal hoidis. Kolm kohtumist valijatega, see on ju väga oluline,» lisas Lenk.

Enn Eesmaa jäi presidendi vastuvõtust eemale haiguste tõttu. «Arvatavasti oli see gripp, mis mind seekord vastuvõtule minna ei lasknud.»

Hetkel kuum