14. mai 2007 kell 8:38

Õpetaja: venelased tunnevad end teise sordi inimestena

Tallinna rahutuste järel alustas Sillamäel eesti keelt õpetav Kristi Tamm presidendile kirja kirjutamist murega, et venelased tunnevad end siin teisejärgulistena.

Olen õpilastega suheldes kogenud, et paljud (sh ka heal järjel olevad) venelased tunnevad end Eestis teise sordi inimestena, lausus ta Eesti Päevalehele. “Näiteks hall pass ehk — nagu venelased ütlevad — hundipass.”

Venelastel on hinge peal, et kuigi nad on Eestis sündinud või siin kaua elanud, ei tunnista riik neid omaks, nentis õpetaja. “Venelasi, kes on siin oma lapsed sünnitanud ja oma vanemad matnud, häirib, kui neid nimetatakse okupandiks.”

“Eesti on nende kodu, Venemaal neid omaks ei võeta. Nad on võõrad — pribaltiiskije,” kommenteris õpetaja.

Hetkel kuum