Agnes Ojala • 29. mai 2007 kell 9:38

Maa-ameti kallis kaamera seisab lennukit oodates kasutult

Enam kui 30 miljoni krooni eest maa-ametile ostetud aerokaamera seisab suurema osa ajast kasutuna nurgas, sest kusagilt pole võtta lennukit, mille pardale aparaati kinnitada.

Kogu Eesti ülitäpset kaardistamist plaanival maa-ametil, kelle kasutusse kaamera ostnud keskkonnaministeerium 30,4 miljonit krooni maksnud aparaadi andis, olid kevadel ja suvel plaanis õhust pildistada umbes 15 000 ruutkilomeetrit ehk võtta üles kolmandik Eestimaast, kirjutas postimees.ee.

Seetõttu üritas maa-amet märtsis hankida mehitatud lennukit, mis oleks kohandatud aeropildistamise tarbeks. "Kahjuks ei laekunud ühtegi pakkumist, mistõttu tuli pakkumismenetlus lõpetada," nentis maa-ameti peadirektori kohusetäitja Raivo Vallner.

Viimases hädas alustas maa-amet läbirääkimisi lennukeid rentiva Hispaania firmaga Air Pirineus. Kui kõnelused lähevad edukalt, võib hispaanlaste lennuk peagi Eestisse jõuda.

Hetkel kuum