Karsklased valisid Merike Martinsoni aasta aateinimeseks

Agnes Ojala 01. veebruar 2008, 12:03

Ühendus Alkoholivaba Eesti (AVE) juhatus
valis möödunud aasta aateinimesteks alkoholipoliitika ja karskusidee edendamisel
Merike Martinsoni ning Merilin Piipuu.

„Tallinna abilinnapea Merike Martinson on olnud tervikliku alkoholipoliitika toetaja ning rahva tervist edendava töö eestvedaja. Lastearstina alaealiste alkoholiprobleemidega otseselt kokku puutunud dr Martinson aitas oluliselt kaasa ka esimese alkoholivaba noortekohviku avamisele Tallinnas,“ vahendas Raepress AVE juhatuse sõnu.

Eesti Õpilasesinduste Liidu juhatuse esimehe Merilin Piipuu juhtimisel koostas EÕLi XVII üldkogu pöördumise sotsiaalministeeriumi ja haridus- ja teadusministeeriumile. Pöördumine tõi selgelt esile noorte arusaamise ja soovid alkoholiprobleemi lahendamise osas.

Lisaks Merike Martinsonile ning Merilin Piipuule soovis AVE juhatus ära märkida veel teleajakirjanik Maire Aunastet alkoholi- ja sõltuvusprobleemide tõstatamise eest saates „Meie”, Gerd Kanterit karske eluviisi positiivse eeskujuna Eesti noortele ning poliitik Marek Strandbergi alkoholipoliitika ideede edendamise eest.

Negatiivsena tõsteti esile justiitsminister Rein Langi tegevus ja sõnavõtud. Alates Põhiseaduse Pilsneri ideest kuni plaanini lubada madalate promillidega autojuhte rooli ja seeläbi potentsiaalselt legaliseerida alkoholi tarvitamise ning autojuhtimise seos.

Ühendus AVE on apoliitiline organisatsioon, mille eesmärgiks on edendada rahvatervist silmas pidavat alkoholipoliitikat, mis lähtub teaduslikest uurimustest ning rahvusvahelisest kogemusest. Valides aasta tegijaid, soovib AVE esile tõsta selles vallas silmapaistvaid isikuid ning seeläbi juhtida ka tähelepanu olulistele poliitilistele arengutele ning tegudele.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
01. February 2008, 12:02
Otsi:

Ava täpsem otsing