Rootsis tugevneb vastuseis Nord Streami gaasijuhtmele

01. veebruar 2008, 19:23

Rootsis tugevneb vastuseis Saksa-Vene
konsortsiumi Nord Streami kavandatavale gaasijuhtmele ning ohus on konsortsiumi
plaan ehitada välja Gotlandi saare Slite sadam.

Eelmisel aastal otsustas Gotlandi kohaliku omavalitsuse transpordiküsimuste osakond sõlmida Nord Streamiga leping saare suuruselt teise sadama Slite väljaehitamiseks, vahendas ETV24 "Aktuaalset kaamera".

Sadamat soovib Nord Stream kasutada kahe aasta jooksul kui laoplatsi ja baasi gaasitrassi ehitustöödeks Gotlandist idapool Rootsi majandusstsoonis. Gotlandi läänikohus tühistas eile aga selle otsuse põhjendusega, et transpordiosakond ei olnud piisavalt pädev organ nii tähtsat küsimust otsustama.

Lepingut Nord Streamiga hakkab nüüd arutama kommuuni volikogu, kus valitseb aga gaasitrassi suhtes väga kriitiline suhtumine.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
09. July 2008, 12:39
Otsi:

Ava täpsem otsing