Soome hokiliiga takistab EL tööjõu vaba liikumist

04. märts 2008, 19:28

Sellisele järeldusele jõudis riigi
tööministeerium maa meistriliigas sõlmitud kirjutamata kokkuleppe suhtes, et
ühes mängus võib platsile tulla vaid kolm võõrleegionäri.

Hokiklubid sõlmisid “härrasmeeste kokkuleppe”, et tuleval hooajal võib mängus platsile saata kolm välismaalast praeguse nelja asemel, kirjutas Kauppalehti. Ministeeriumi arvates on selline lepe selgelt seadusevastane, kõrgema ametniku Olli Soraise sõnul peavad töötajad saama Euroopa Liidus vabalt liikuda: “Soome meistriliiga otsust võib pidada liikumise takistamiseks. EL õiguse seisukohast on kõik sellised kokkulepped, kaasa arvatud “härrasmeeste kokkulepped”, mis piiravad inimeste õigust EL alal oma kutsetööd teha, seadusevastased.”

Hokimeeskonna Espoo Blues tegevjuht Tom Kivimäki sõnul pole siin midagi seadusevastast: “Me ei piira välismängijate arvu. Iga meeskond võib palgata nii palju välismängijaid kui tahab. On küll juttu olnud sellest, et ühes kohtumises võiks uuel hooajal jääle minna kolm välismaalast praeguse nelja asemel.”
Klubi Pori Ässät treener Alpo Suhonen on sellist piirangut teravalt rünnanud, kuna tema arvates ostavad kõige rikkamad klubid kodumaised tipud kokku.
Hokimeeskonnas on peale väravavahi platsil viis väljakumängijat. Olukord, kus neli neist on välismaalased, tekitab küsimuse, kuivõrd sobib toimuvat siis enam mingi riigi meistrivõistlusteks nimetada.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
01. April 2008, 16:15
Otsi:

Ava täpsem otsing