Schengeniga liitumine tõi piirivalvele kaela 11 kohtuasja

Mariliis Pinn 02. mai 2008, 09:30

Schengeni tsooniga liitumine tõi
piirivalvele kohtuasju, ent samas vähenes töökoormus ja kolmandate riikide
reisijaid kontrollitakse põhjalikumalt.

Varem lõunapiiri valvanud 16 piirivalvurit vaidlustasid kohtus Kagu piirivalvepiirkonna ülema käskkirja, millega nad suunati ümber idapiirile, kirjutas Postimees. Piirivalvurid leidsid, et piiripunktide likvideerimise tõttu oleks nad tulnud koondada, Tartu halduskohus otsustas selles küsimuses piirivalvurite kasuks, ent piirivalveamet on Tartu kohtute pressiesindaja Krista Tamme sõnul otsused edasi kaevanud.

Kohtuasjadest hoolimata on Schengeni tsooniga liitumine piirivalveameti peadirektori Roland Peetsi sõnul piirivalvele päris hästi mõjunud, sest ei kuritegevus ega illegaalne immigratsioon pole kasvanud, samas saab piirivalve põhjalikumalt tegeleda kolmandate riikide reisijate ja kaupadega.

«Töötajate nappuse tõttu täitsime paljudes valdkondades enne vaid miinimumnõudeid, kuid nüüd saame täies mahus kontrollida,» lausus Peets.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
14. July 2008, 18:41
Otsi:

Ava täpsem otsing