France Telekom kogub TeliaSonera ostuks raha

Mariliis Pinn 30. mai 2008, 14:52

France Telekom on diskreetselt asunud ette
valmistama võimalikku rivaali TeliaSonera ostu ja asunud raha nn koguma, kuigi
Rootsi valitsus on müügi suhtes tõrjuv.

Endine Prantsuse monopol on küsinud pankadelt 10 miljardi euro (156 mld krooni) suurust laenu, et finantseerida Soome-Rootsi konkurendi ülevõtmist. Ka on uuritud institutsionaalsete investorite meelsust, kirjutas The Finacial Times.

France Telekomiga seotud isikud väidavad küll, et 37% omanik Rootsi valitsus vajab müügiks pisut veenmist. Stockholm tahab selgeks rääkida enne võimalikud turva- ja konkurentsiküsimused, samas on nad avatud ka teistele pakkujatele, et ettevõtte eest võimalikult head hinda saada.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
07. July 2008, 10:28
Otsi:

Ava täpsem otsing