Tallinn toetas ettevõtlust 6,3 miljoniga

20. juuni 2008, 13:56

Tallinna ettevõtlustoetusteks on jagatud
6,3 miljonit krooni, millest stardiabi moodustas 4,3 miljonit krooni.

Tallinna abilinnapea Jaanus Mutli sõnul jagab linn alustavatele ettevõtjatele stardiabi juba kuuendat aastat, teatas linnavalitsus. "Selle kuue aastaga on meie esimesed stardiabi saajad tõestanud, et nad on jätkusuutlikud ning tugevad konkurendid omasuguste seas ja võivad nüüd optimistlikult tulevikku vaadata," ütles Mutli.

"Stardiabi on jätkuvalt kõige populaarsem ettevõtlustoetus," lisas Mutli. "Hea on tõdeda, et 2008. aasta esimesel poolaastal ettevõtlustoetusi saanud ettevõtetel on plaanis luua 256 uut töökohta," ütles Mutli. "Eraldi tooksin välja ka patenditoetuse, mida jagasime pool miljonit krooni. Messitoetusteks on tänavu jagatud juba üle poole miljoni krooni."

Tallinna Ettevõtlusameti käesoleva aasta esimesse ettevõtlustoetuste taotlusvooru laekunud 62 stardiabitaotlusest otsustati rahastada 50% ehk 31 ettevõtet kokku summas 2,8 miljonit krooni, teise vooru laekus kokku 69 taotlust, s.h. 55 stardiabi taotlust kogusummas 4,8 miljonit krooni, millest rahastati kolmandik ehk 16 taotlust 1,4 miljonit krooni.

Linn jagab lisaks stardiabile ka veel praktikajuhendaja toetust, töötajate täiend- ja ümberõppetoetust, uute töökohtade loomise toetust ja eelpool juba mainitud messi- ja patenditoetust.


Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
25. June 2008, 21:14
Otsi:

Ava täpsem otsing