Soome valitsus tõttab metsatööstusele appi

Agnes Ojala 23. juuli 2008, 14:29

Soome valitsus on otsustanud anda puidu
deklareeritud müügituludele osalise maksuvabastuse, et tagada metsatööstustele
puidu pakkumine.

Maksusoodustust on õigus saada maaomanikest eraisikutel, pärijaterühmad, maksuühingud ja ühismetskonnad. Vabastus hakkab kehtima tagasi ulatuvalt alates 1. aprillist 2008 ja 2009. aasta lõpuni vabastatakse maksust 50% tuludest, kirjutas kauppalehti.fi. 2010. aastal vähendatakse soodustust 25 protsendini.

Uue meetme eesmärk on tagada Soome metsatööstusele puidu pakkumine ka siis, kui Venemaalt tulev toore peaks puidutollide tõttu suures osas kaduma. Venemaa tõstis riigist väljaveetava puidu tollid käesoleva aasta aprillis 15 eurole, järgmise aasta algusest on kavas see aga mitmekordistada, tõstes tariifi 50 eurole. Nii suurte maksude korral muutub Venemaalt puidu import Põhjamaade metsatööstustele mõttetuks.

Samas jätkab Soome läbirääkimisi Vene valitsusega, et tolliküsimustele mõistlik lahendus leida.

Maksimaalne maksuvabastus võib Euroopa Liidu reeglite kohaselt isiku kohta kolme aasta jooksul olla 200 000 eurot. Selle piirini võivad toetused ulatuda aga vaid mõnede ühismetskondade puhul.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
29. October 2008, 22:16
Otsi:

Ava täpsem otsing