Aamisepp: Atria tegi esimese sammu turuliidriks saamise suunas

27. juuni 2008, 15:07

Atria Baltic turundusdirektor Riina
Aamisepp ütles aripaev.ee-le, et kuigi praegu on Rakvere turuosa
poolest selgelt juhtimas, oli Wõro Kommertsi ja Vastse-Kuuste Lihatööstuse
soetamine Atria Grupi esmane samm Eesti turul esikoha saavutamise suunas.

„Vaatamata teiste hüppelisele kasvule on Rakvere Lihakombinaat siis praegu selge ja tugev liider umbes 35% turuosaga ja meie umbes 20%. Sinna on veel maad, aga mis siin salata, eks see tehing ikkagi sinna suunda ka vaatab,“ sõnas Aamisepp ja lisas, et hetkel keskendutakse ettevõtete integreerimisele, äri edendamise ja oma positsioonide tugevdamisele.

Atriat 2005. aastal soetanud Valga lihatööstus, millega Atria Grupi presidendi sõnul ei läinud päris nii, kuidas oli plaanitud, Atriat Wõro ja Vastse-Kuuste ostmisel ei kohutanud, vaid pigem nähti ühinemises võimalust laieneda. „Me oleme sellest omad analüüsid ja järeldused teinud,“ kommenteeris Aamisepp ning lisas, et praegu vaadatakse tulevikku ehk kuidas saaks paremini teha.

Aamisepp rõhutas, et Wõro ja Vastse-Kuuste suhtes on ära otsustatud, et tegevuskava kujundatakse eelkõige kohalikul tasandil ehk kohalike juhtide ja grupi koostöös. „Ettevõtted jäävad tegutsema oma juhtide ja kaubamärkidega,“ ütles turundusjuht ning lisas, et neisse on aastatega palju panustatud ja oma turuosa saavutamisega vaeva nähtud.

Atria ostis 2005. aastal Eestis ettevõtte AS Valga Lihatööstus, mille käive oli 2007. aastal 363 miljonit Eesti krooni. AS Valga Lihatööstuse äritegevus moodustab koos Wõro ja Vastse-Kuustega Eesti lihatoodete turul suuruselt teise tootmisüksuse, mille käive moodustab ligikaudu 657 miljonit Eesti krooni aastas.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
31. July 2008, 13:43
Otsi:

Ava täpsem otsing