Eesti kodakondsuse taotlemise populaarsus vähenenud

22. juuli 2008, 08:24

Kodakondsus- ja migratsiooniameti andmetel
on viimase kolme aastaga oluliselt vähenenud Eesti vabariigi kodakondsust
taotlevate inimeste hulk.

Kui 2006. aasta esimeses pooles kirjutasid kodakondsus- ja migratsiooniametile Eesti kodanikuks saamise avalduse 2184 ja eelmisel aastal sama ajaga 1684 inimest, siis tänavu on avaldusi laekunud vaid 1054, vahendas ETV24 Aktuaalse kaamera uudist.

"Üks asi on see, miks inimesed kodakondsuse kasuks ei otsusta, on see, et nad saavad selle halli passiga siin Eestis kõik asjad aetud," põhjendas kodakondsus- ja migratsiooniameti kodakondsuse osakonna juhataja Koidu Mesilane. "Ja nüüd, kui arvestada, et nüüd ligi kuu aega saavad nad ka Venemaale sõita halli passiga ilma, et nad peaksid taotlema Venemaale sissesõidu viisat."

Politoloog Anu Toots ütles, et Eestis elavate kodakondsuseta inimeste edasist käitumist on raske prognoosida aga need, kes tahavad reisida Läände, võtavad endale Eesti kodakondsuse, kes aga pigem itta, jäävad tema sõnul oma halli passi juurde.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
23. July 2008, 13:00
Otsi:

Ava täpsem otsing