BBC sai sohi eest trahvi

31. juuli 2008, 17:56

Meedia valvekoer Ofcom tegi BBC-le eile
trahvi, mis on suurim riiklikule ringhäälingule tehtud trahv, põhjuseks
avalikkuse eksitamine võltsitud viktoriinide ja võistlustega.

Ofcomi sõnul olid 8 BBC saadet - neli televisioonis ja neli raadios -süüdi väga tõsistes rikkumistes. Uurimistulemusetest leiti, et mõnedel juhtudel olid tootjad ettekavatsetult edastanud võistlusi ja julgustasid kuulajaid sellega ühinema, teades, et publikul ei ole mingit võimalust võita, kirjutas Šoti telekanali koduleht stv.tv

Teiste juhtumite puhul oli osa saadetest küll varem salvestatud, eetrisse lasti neid aga kui otsesaateid ja need sisaldasid viktoriine, kus inimesi julgustati osalema. Lõpuks kuulutati võitjateks väljamõeldud nimed ning umbes kümme BBC töötajat helistasid saatesse kui kuulajad.

Ofcomi esindajate sõnul oli see siiani tõsiseim BBCga seotud rikkumine, varasemad rikkumised pole olnud nii tõsised. Näiteks eelmisel aastal peatas BBC kõik telefonidega seotud võistlused pärast seda, kui uurimine tõi välja lastesaates olnud võltsviktoriini.

BBC juhtkonna sõnul tegid 19 000 töötajat eelmisel aastal põhjaliku koolitusprogrammi ning publiku uuringu, loodeti, et BBC hakkab avalikkuse usaldust taastama. Praeguse olukorra kohta tegi BBC avalduse, et nad võtavad selliseid asju väga tõsiselt, vabandavad avalikkuse ees ning hakkavad asjaga väga põhjalikult tegelema.

Mais tegi meedia valvekoer suurimale eratelekanalile ITV-le rekordilised 5,68 miljoni naela (112,76 miljoni krooni) suuruse trahvi, kuna vaatajaid peteti telefoni teel tehtavate võistlustega mõnes nende populaarses saates. Trahv oli BBC-le tehtust palju suurem, sest vaatajad helistasid tasulistele numbritele, kuid BBC puhul see nii ei olnud.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
31. July 2008, 17:56
Otsi:

Ava täpsem otsing