Keskerakond keeldub Venemaad agressoriks nimetamast

12. august 2008, 14:38

Keskerakond tegi täna ettepaneku teha ümber
riigikogu erakorralisele istungjärgule esitatud Gruusia-teemalise avalduse tekst
ning võtta sealt välja kõik süüdistused Venemaa suhtes.

Kui 37 riigikogulase koostatud avalduse teksti eelnõu algab lausega "Riigikogu mõistab hukka Vene Föderatsiooni sõjalise agressiooni Georgia vastu ning väljendab sügavat muret selle tagajärgede pärast", siis Keskerakonna ettepanekul oleks see lause järgmine: "Riigikogu mõistab otsustavalt hukka sõjategevuse Venemaa ja Georgia vahel ning väljendab sügavat muret verevalamise tagajärgede pärast," vahendas ERR.

Keskerakonna ettepaneku kohaselt peaksid avalduse tekstist kaduma kõik laused, kus Venemaad nimetatakse agressoriks, võrreldakse teda natsionaalsotsialstliku Saksamaaga ning esitatakse ultimaatum lõpetada läbirääkimised Euroopa Liidu ja Venemaa vahelise koostöö ja arengu lõpetamiseks.

Keskerakonna esimees Edgar Savisaar ütles kommentaariks Gruusia sündmustele: "Selleks et vägivalla eskaleerumist peatada, peaks Eesti kasutama kõiki oma kontakte mõlemal poolel, ta peaks olema võimeline kõnelema mõlema osapoolega, nii nagu teevad seda Prantsusmaa, Soome, Saksamaa."

"Paraku ei ole meil piisavaid diplomaatilisi kontakte Venemaaga ja me teame asjadest vaid niipalju, kui läänest tilgub," märkis Savisaar.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
18. August 2008, 07:29
Otsi:

Ava täpsem otsing