Mihkelson: Savisaar ja Vähi võiksid mõelda tulevikule

12. august 2008, 08:52

Riigikogu Euroopa Liidu asjade komisjoni
esimees Marko Mihkelson kirjutas oma blogis eile hilisõhtul, et
teda teeb murelikuks, et meie tuleviku ja julgeoleku nimel esitatakse väga
küünilisi ning rahvusliku julgeoleku põhialustega vastukäivaid seisukohti Eestis
siiski mõju omavate isikute poolt.

Mihkelson kirjutab:

Gruusia okupeerimist läbiviiva Putini parteiga jäägitult lepingut hoidev Savisaar ning Venemaaga ennast majanduslikult sidunud ekspeaminister Vähi tänased avaldused olukorra üle Gruusias räägivad kahjuks sellest, et mõlemale mehele pole kuigi oluline Eesti tulevik ega julgeolek.

Keskerakonna tänane (esmaspäevane - toim) otsus mitte kirjutada alla Riigikogu erakorralise istungjärgu kokkukutsumise avaldusele näitab, et Putini parteiga sõlmitud lepe ei luba olla neil iseseisvad ei Eesti kodanike ega ka siin riigis elavate kõigi inimeste huvide ja julgeoleku kaitsmisel.

Eriti üllatas mind aga Vähi võhiklikkus sellest, et raketisüsteemi Gradi pole kunagi varem kasutatud selliselt, nagu tegid seda väidetavalt grusiinid. "Vähi pole kunagi kuulnud, et seda territooriumi süsteemse hävitamise relva kasutatakse linna hävitamiseks. «Hullumeelsus, et see juhtus täna Euroopas,» tõdes Vähi," ütles Vähi aripaev.ee-le antud kommentaaris.

Ekspeaminister võiks korrakski mõelda ja lugeda sellest, millega on hakkama saanud Venemaa föderaaljõud Tšetšeenias viimase 14 aasta jooksul. Gradi kasutamine on seejuures tühitähi.

Kuid tõsisemalt. Minu eesmärk ei ole mitte arvustada niivõrd Savisaare ja Vähi hoiakuid. Eesti on vaba ja demokraatlik riik, kus on tagatud sõnavabadus ja arvamuste paljusus. Küll teeb mind aga murelikuks see, kui meie tuleviku ja julgeoleku nimel esitatakse väga küünilisi ning rahvusliku julgeoleku põhialustega vastukäivaid seisukohti Eestis siiski teatavat mõju omavate isikute poolt.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
27. August 2008, 09:16
Otsi:

Ava täpsem otsing