Meremehed on lepitaja ettepanekuga peaaegu rahul

Mariliis Pinn 15. september 2008, 15:16

Eesti Meremeeste Sõltumatu Ametiühing
(EMSA) on riikliku lepitaja Henn Pärna kompromissettepanekuga üldiselt rahul,
kuid esitas siiski mõned parandused.

„Seda on hea meel teada,“ kommenteeris EMSA esimees Kaia Vask uudist, et Tallink on lepitaja ettepanekuga nõus.

Siiski jätkuvad läbirääkimised 18. septembril ja lõplikku kokkulepet ei ole veel sündinud. „Saatsime mõned täiendused, tekstilised parandused ja mõnede ametikohtadega seonduvad parandused. Näiteks masinistide ametikohti puudutav, sest neist on alati puudus ja palgad peavad väga konkurentsivõimelised olema,“ seletas Vask, lisades, et üldjoontes on pakutud ettepanek neile meeltmööda.

„Need on väga tõsised küsimused,“ kommenteeris riiklik lepitaja Henn Pärn ametühingute täiendusi tema ettepanekule. Siiski ei saanud ta nende sisu täpsustada. „Kindel on üks, et neljapäeval ma mingi otsuse teen. Raske öelda, millise aga veel on aega. Kui leping sõlmitakse oleks see suur saavutus, kuid tundub, et keeratakse vinti üle. Elame näeme,“ lisas ta.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
15. September 2008, 16:11
Otsi:

Ava täpsem otsing