Inkassofirma riputab võlgnikud tänavale häbiposti

22. detsember 2008, 07:30

Võlgade sissenõudmisega tegelev CKE Inkasso
võttis kinni vanasõnast «Kuidas koer külale, nõnda küla koerale» – peagi ripub
Tallinna tänaval hiiglaslik plakat jultunud võlgnike nimedega, kirjutab
Postimees.

CKE Inkasso juhatuse liikme Raul Reinsalu sõnul on võlgnikud viimastel kuudel järjest pahatahtlikumaks muutunud. Seepärast otsustaski firma, et 5. jaanuarist ripub Tallinnas taksopargi ja Kristiine keskuse ristmikul majaseinal üleval 35 ruutmeetri suurune plakat, kus on kirjas kümne firma ja nendega seotud isikute nimed.

Firmasid ei vali inkasso välja mitte võlasumma, vaid võlgnike käitumise järgi. «Seal võib olla ka paari tuhande krooniseid võlgu, kui võlglaste käitumine on pahatahtlik,» ütles CKE inkasso teine juhatuse liige Priit Pööbo. «Seal üleval olevad võlgnikud on nahaalsed, kes ei pea antud lubadustest kinni.»

Oma nime võib võlgnik plakatilt leida näiteks siis, kui ta on kuu aega kohustustest kõrvale hiilinud.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
22. December 2008, 16:50
Otsi:

Ava täpsem otsing