Heete Simm võib mehe kokkuleppega kohtuteest pääseda

09. veebruar 2009, 08:11

Riigireetmisele kaasaaitamises kahtlustatav
Heete Simm võib kohtu alla andmisest pääseda, sest see on väidetavalt tingimus,
mida 15-aastase maksimumkaristusega nõustuv Herman Simm riigile kokkuleppeks
esitab.

Postimehe andmeil on uurijaile kompromissettepaneku teinud Herman Simmi soov, et riik käituks tema puhul analoogselt USA võimudega, kes ligi 15 aastat tagasi sõlmisid kokkuleppe ajaloo ühe skandaalse¬ma spiooniloo peategelase, CIA vastuluureohvitseri Aldrich Amesiga, kirjutas Postimees.

Heete Simmi kaitsja Sven Sillari sõnul välistavad nemad igasuguse kokkuleppevõimaluse, sest tema kaitsealune peab end täiesti süütuks.

Põhjus, miks riigireetmises kahtlustatav Herman Simm tegi uurijaile ettepaneku leppida kokku 15-aastases vangistuses, peitub ilmselt selleski, et vahi all veedetud nelja ja poole kuuga on raskelt haige mehe tervis oluliselt halvemaks läinud. Simmi vaevava raske haiguse puhul ei jõua ta ilmselt vangist vabanemist ära oodata.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
25. February 2009, 10:13
Otsi:

Ava täpsem otsing