Seppik: Otsalti kinnipidamine ei tähenda mitte midagi

19. mai 2009, 13:48

Riigikogu kapo erikomisjoni liige,
politseiameti endine peadirektor ja ekssiseminister Ain Seppik ei pea
tähelepanuväärseks, et kaitsepolitsei pidas täna hommikul kuni 48 tunniks
kinni Ida politseiprefekti Aivar Otsalti.

Minu arvates ei ole kapol esialgu küll ühegi töövõiduga vehkida, ütles Seppik Äripäevale. "Eestis ja paljudes teistes demokraatlikes riikides mõistab õigust kohus. Seni, kuni inimest ei ole kohtus süüdi mõistetud, ei saa ega tohigi keegi tema peale näpuga näidata. Meil on siin küll olnud juhtumeid, kui enne lüüakse risti ja pärast kohtus selgub, et ei olegi midagi," rääkis ta.

"See, et Otsalt täna kinni peeti, ei näita minu jaoks küll midagi. Kinnipidamise protseduur on väga lihtne ja kiire. Minnakse inimese juurde ja palutakse kaasa tulla," lisas Seppik.

Endine politseijuht ei arva enda sõnul, et siseminister Jüri Pihl, kelle sotsiaaldemokraatlikku erakonda üritab oravapartei kõigest väest valitsusliidust välja trügida, maksaks Ansipi lähikondlase ja hea tuttava Otsalti kinnipidamisega niimoodi peaministrile kätte. "Minu teada Ansip ja Otsalt ei ole mingid head sõbrad. Loomulikult nad käivad läbi ja suhtlevad, aga linn on ju ka väga väike (mõtleb Tartut – toim.). See on loomulik," märkis keskparteilane Seppik.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
21. May 2009, 11:07
Otsi:

Ava täpsem otsing