Laar süüdistab Ansipit reaalsustaju kaotamises

25. mai 2009, 16:54

IRLi esimees Mart Laar kritiseerib teravalt
enda ajaveebis vanemahüvitise ülempiiri ja pensionite
vähendamise kaitsele asunud Reformierakonda eesotsas peaminister
Andrus Ansipiga, samuti töövõtjate väidetavaid kaitsjaid, valitsusest
välja visatud sotsiaaldemokraate.

Ekspeaminister annab mõista, et valitsusjuhi ja sotside "eitamised" võivad Eestile väga kalliks maksma minna.

"Ma saan küll aru, et valimised on ukse ees, kuid reaalsustaju kaotamine võib praeguses olukorras väga kalliks maksma minna ehk teha ühe hoobiga tühjaks selle töö, mida oleme Eesti soost väljavedamisel teinud," nendib Laar.

IRLi juht kritiseerib teravalt Reformierakonda eesotsas Andrus Ansipiga ja sotsiaaldemokraate.

"Eesti ees seisev ülesanne on seega ühelt poolt lihtne. Eelarve tulud ja kulud tuleb tasakaalu viia ning astuda kiirelt samme tööpuuduse kasvu vastu. Teisalt on seda võimatu teha, kui iga poliitiline erakond oma "pühadest lehmadest" ka praeguses olukorras kinni hoiab. Me oleme taas saanud suureks eituses – ei tohi vähendada töövõtjate hüvitisi, kui seda tehakse, siis hakkame kohe massirahutusi korraldada – las see miljard lennata! Meie seisame viimseni kõikvõimalike toetuste kaitsel – ka siis, kui Eestil puudub raha, et neid endisel kujul edasi maksta! Me ei tohi vähendada seda, kärpida sealt ega võtta kolmandast kohast.

Tõde on Laari hinnangul aga lihtne.

"Kui me ei suuda lisaks valitsuse poolt Riigikogule esitatud eelarvele veel ligi 3 miljardit lähema kuu jooksul kokku tõmmata, on aasta lõpuks Eestil näpud põhjas. Kui me ei suuda 2010. aasta eelarvet koostades selles tulude ja kulude tasakaalu vähemalt 9 miljardi krooni võrra parandada, kasvab Eesti eelarve puudujääk 2010. aastal 7,3%ni rahvuslikust koguproduktist. Kui me eelpoolkirjeldatud samme astudes teeme neid „populaarselt“ ehk tulevikku vaatamata, lõigates jalad alt majanduse konkurentsivõimelt, siis kasvatame plahvatuslikult tööpuudust ja viime Eesti majanduslikku hukatusse," ähvardab Laar kaosega.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
22. July 2009, 15:04
Otsi:

Ava täpsem otsing