Danske Bank: Rootsi pangad elaks lati devalveerimise üle

28. mai 2009, 15:18

Balti riikides suurimad laenuandjad
Swedbank ja SEB elaksid lati võimaliku devalveerimise üle, hindab Danske Bank
oma analüüsis.

Kui Rootsi pankade kõik ajavahemikuks 2009-2011 prognoositud laenukahjumid devalveerimise tõttu selle aasta peale kuhjuvad, ei muudaks see Rootsi panku veel maksujõuetuks, vahendas agentuur Bloomberg Danske Banki tänast hinnangut.

„Spekulatsioonid Läti lati devalveerimise üle on viimastel nädalatel kasvanud ning said eile uut hoogu Rootsi keskpanga otsusest oma reserve 100 miljardi Rootsi krooni võrra täiendada,“ kommenteeris Danske Bank. „Oleme varem väitnud, et Rootsi pangad suudavad välja kannatada üsna suured laenukahjumid ning jääme ka praegu selle seisukoha juurde.“

Danske Banki hinnangul suudavad Rootsi pangad tänavu ja 2010. a üle elada laenukahjumid 76 miljardist – 200 miljardi Rootsi kroonini, enne kui Tier 1 kapitali osakaal langeks tasemele, mis tähendaks panga maksejõuetust.

Lati devalveerimise korral alaneks SEB Tier 1 kapitali osakaal 8%le ja Nordeal 9,6%le. Swedbanki Tier 1 kapital langeks 5,4%le, mis jääb alla panga poolt sihiks võetud 8,5-9%le. Tõenäoliselt tuleks Swedbankil korraldada siis uus emissioon, märkis Danske Bank.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
02. June 2009, 12:52
Otsi:

Ava täpsem otsing