Riiklik rahasadu

18. juuni 2009, 09:52

Eesti Ekspressi ajakirjanik Sulev Vedler on
vaatluse alla võtnud suuremad riigilt toetuse saajad ja leiab, et Eestis saavad
suurimaid toetusi edukad ettevõtted ning kohati ületab rahajaotamine lausa
mõistuse piirid, kui eelarvekriisis riik maksab kinni jõukate asutuste reise ja
doteerib koguni inkassofirmat.

Nii on Julianus Inkasso saanud toetusi nelja aasta jooksul kaheksal korral, enamasti jäävad summad 10 000 ja 100 000 krooni vahele, aga ekspordistrateegia elluviimise toetus oli tervelt miljon krooni, kirjutab Eesti Ekspress.

Täiesti omaette kategooria moodustavad dotatsioonisaajate hulgas jõukad asutused. Näiteks sai riigifirma Tallinna Sadam aprillis üle 85 000 krooni, et tema töötajad saaksid osaleda rahvusvahelistel erialakonverentsidel, samas on firma kasumis, makstes lähiajal riigile sadu miljoneid kroone dividende.

Mullu sügisel andis EAS 675 000 krooni Ehitusettevõtjate Liidu reisiks Jaapanisse ja tänavu juunis 440 000 krooni sõiduks Hiinasse, kuigi liidu liikmed on sellised uhked firmad nagu Merko, Nordekon, Estconde, Facio jt.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
18. June 2009, 09:52
Otsi:

Ava täpsem otsing