Tallinna Vähikliiniku tegevus on peatatud

30. juuli 2009, 15:09

Sotsiaalministri nõuniku Anders Tsahnka
skandaaliga seostatud Tallinna Vähikliiniku tegevus peatati ettevõtte sekretäri
sõnul käesoleva aasta juulis, kirjutab Äripäeva
Meditsiiniuudised. Juhtkond teemat kommenteerida ei soovinud.

„Ma olen praegu puhkusel ja tööasjadega praegu ei tegele,“ vastas juhatuse liige ja ettevõtte üks omanikke Hele Everaus, keeldudes kinnitamast, milline on hetkel Tallinna Vähikliiniku staatus ja mis saab edasi.

Juhatuse liikme Peeter Padriku telefonil helistades ei soovinud vastaja oma nime korrata ning küsimusele, et kas see on Tallinna Vähikliiniku number, vastas eitavalt. Hilisemal tagasihelistamisel oli kõne suunatud kõneposti.

Info Tallinna Vähikliiniku tegevuse peatamise kohta selgus siis, kui Meditsiiniuudised soovis ettevõtte juhtidelt küsida kommentaare mulluste majandustulemuste ja tuleviku kohta. Ettevõtte koduleht oli maas ning registratuurist keegi telefonile ei vastanud. Lääne-Tallinna keskhaiglasse helistades selgus, et ettevõtte tagumine uks on suletud.

Tallinna Vähikliiniku 2008. aasta majandusaruande järgi lõpetas ettevõte mulluse aasta 5,6 miljoni kroonise kahjumiga. Veel möödunud aastal oli keegi firma aktsionäridest teinud 1,2 miljoni krooni suuruse turgutava süsti ettevõttesse laenu näol.

Tallinna Vähikliiniku majandusraskused olid tingitud eelkõige haigekassa lepingu puudumisest. Kliinik oli juba mõnda aega püüdnud haigekassalt lepingumahte saada, kuid tulutult. Suve hakul Kapo huviorbiiti sattunud Andres Tsahkna võis olla viimane päästerõngas, kes sotsiaalministeeriumi nõunikuna haigekassalt lepingu väljakauplemisega oleks taganud õemehe ehk siis Peeter Padriku juhitava kliiniku ellujäämise.

Võimalusest, et Vähikliinikul tuleb uksed sulgeda, oli juttu alles juuni keskel. Siis avaldas Hele Everaus veel lootust, et leitakse lahendused edasi tegutsemiseks.

2008. aasta alguses avatud viie voodikohaga Vähikliinik andis nii ambulatoorset kui ka statsionaarset onkoloogist ravi. Kliinik tegutses Lääne-Tallinna Keskhaiglalt renditud pinnal Meremeeste haiglas.

Ettevõtte aktsionärid on võrdsetes osades OÜ Artmed, OÜ Mitval, OÜ Road Investeeringud ja Hele Everaus.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
31. July 2009, 10:25
Otsi:

Ava täpsem otsing