LHV: Olympicu tulemused üldiselt ootuspärased

06. november 2009, 11:58

Olympicu kolmanda kvartali tulemused
vastasid suuresti LHV ootustele - käive tuli küll suurem, kuid kasumiread olid
ootuspärased, kommenteeris ettevõtte tulemusi LHV analüütik Sten Pisang.

"Käive ulatus 26,5 miljoni euroni, mis ületas meie prognoose 14,9 protsendi võrra," märkis Pisang. Kolmandas kvartalis suleti eri aegadel palju negatiivse rahavoo ja väiksemate tuludega kasiinosid ning oodatust suurema tulu taga peitub aeglasem tulude kukkumine just Baltikumis, lisas ta.

Peale probleemsete kasiinode sulgemist on analüütiku hinnangul tugevalt paranenud keskmine tulu kasiino kohta, mis kolmandas kvartalis oli juba napilt kõrgem kui aasta varem. "EBITDA tasemel oli ettevõte üsna nulli lähedal, nagu ka ootasime," täheldas Pisang.

"Kvartali EBITDA ulatus miinus 220 tuhande euroni samal ajal kui LHV ootas 400 tuhandelist miinust," lausus analüütik. Olympicu kolmanda kvartali puhaskahjum ulatus 5,61 miljoni euroni samal ajal kui LHV prognoosis kahjumiks 5,57 miljonit eurot, mis vastab panga ootustele üsna täpselt.

Positiivne on see, et peale kahjumlike kasiinode sulgemist hakkab tulu kasiino kohta paranema ja kulude kärpimisega on kõvasti vaeva nähtud, märkis Pisang ning tõi välja, et rendikulusid on alandatud umbes 30 protsenti ning palkasid üle 20 protsendi.

"Sellel aastal on seoses kasiinode sulgemise ja kulubaasi vähendamisega maha kantud suures mahus ühekordseid kulutusi ning lähiajal ootame ka kasumisse jõudmist," hindas Pisang. Viimasel kvartalil jõudis Olympic ainult Valgevenes ärikasumi tasemel kasumisse.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
09. November 2009, 16:50
Otsi:

Ava täpsem otsing