Luitsalu osalus väheneb väikeaktsionäride kasuks

Tõnis Oja 19. november 2009, 10:10

Arco Vara 90 protsendi aktsiate tühistamise protseduurist võib välja lugeda, et tühistatavate aktsiate kompenseerimise tulemusena väheneb Hillar-Peeter Luitsalu osalus.

Kui mõne aktsionäri (edaspidi "Kompenseeritav aktsionär") omandis olevate aktsiate arv ei võimalda tühistada täpselt täisarvu aktsiaid, tühistatakse täisarv Kompenseeritavale aktsionärile kuuluvaid aktsiaid (ümardatuna alla) ning Kompenseerivatelt aktsionäridelt tühistatakse täiendavalt nii mitu aktsiat (edaspidi „Kompensatsiooniaktsiad“), kui mitu aktsiat oleks Kompenseeritaval aktsionäril pidanud täiendavalt olema selleks, et talle kuuluvate aktsiate arv oleks võimaldanud tühistada täpselt täisarvu aktsiaid ilma ümardamiseta, teatas Arco Vara.

Näiteks kui Kompenseeritavale aktsionärile kuulub enne aktsiakapitali vähendamist 30 aktsiat, siis tühistatakse talle kuuluvatest aktsiatest 28 (st talle jääb pärast kapitali vähendamist kaks aktsiat) ning täiendavalt Kompenseerivatele aktsionäridele kuuluvatest aktsiatest tühistatakse kümme Kompensatsiooniaktsiat.

Kompenseerivatelt aktsionäridelt tühistatakse Kompensatsiooniaktsiaid
võrdselt. Kui Kompensatsiooniaktsiaid ei ole võimalik Kompenseerivatelt aktsionäridelt võrdselt tühistada, tühistatakse HM Investeeringud OÜ-lt rohkem aktsiaid, seisab selgituses.

Arco Vara aktsiaraamatu kohaselt kuulub HM Investeeringutele ehk Hillar-Peeter Luitsalule tänase seisuga 20,676 miljonit Arco Vara aktsiat ehk 21,7 protsenti ettevõttest. OÜ Toletumile ehk Richard Tomingasele kuulub 20,757 miljonit aktsiat ehk 21,78% ettevõttest.

Kui nüüd kompenseerimise käigus tühistatakse HM Investeeringutelt rohkem aktsiaid, mis ilmselt juhtub ning juhul kui Luitsalu ei osta vahepeal turult aktsiaid juurde, väheneb tema osalus veelgi.

Arco Vara suurim omanik on Toomas Toolile kuuluv Freier Projekt, kellele kuulub 22,36 miljonit Arco Vara aktsiat ehk 23,47% ettevõtte aktsiakapitalist.

Pärast aktsiate tühistamist ehk nn tagurpidi splitti hakkab Toolile kuuluma 1,117 miljonit, Tomingasele 1,037 ning Luitsalule kuni 1,033 miljonit Arco Vara aktsiat. Seda juhul, kui keegi neist vahepeal turult aktsiaid juurde ei osta ega ära müü.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
19. November 2009, 16:49
Otsi:

Ava täpsem otsing