Balti riikide reitingute väljavaated negatiivsed

Silvia Viidik 09. detsember 2009, 12:42

Läti ja Leedu riigireitingud on negatiivse surve all riikide majanduslike õuduste pärast, mis lööb eelarvedefitsiidi ja võlakoorma kõrgele, teatas reitinguagentuur Fitch.

Läti BB+ reiting ja Leedu BBB reiting on suurema surve all, kui Eesti BBB+ reiting, kinnitas Fitch, kuigi kõigi väljavaated on märgitud negatiivseks. "Läti ja Leedu reitingud on tugeva surve all nende riikliku finantspositsiooni tõttu," teatas Fitch.

Läti riigivõlg võib 2011. aasta lõpuks tõusta 61 protsendini ja Leedu oma 47 protsendini. Eesti valitsuse võlg jääb 2011. aastani madalaimaks Euroopa Liidus. Kui Eesti saab Fitchi hinnangul tõenäoliselt rahakotis eurot kõlistada juba 2012. aastal, peavad Läti ja Leedu sellega ilmselt ootama kuni aastani 2015.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
11. December 2009, 11:12
Otsi:

Ava täpsem otsing