Sirje Rank • 19. mai 2010 kell 8:31

Euro jätkas nõrgenemist

Saksamaa otsus piirata spekuleerimist turu languse peale kukutas ühisraha euro täna viimase nelja aasta uude madalseisu – 1,2144 dollari tasemele eurost.

„Saksamaa otsus ei aidanud kuigivõrd euro spekulatiivset müüki pidurdada ning pigem rõhutas solidaarsuse puudumist euroalal,“ ütles agentuurile Bloomberg Tokai Tokyo Securities peaökonomist Mitsuru Saito. „Keegi ei saa välistada kõige mustemat stsenaariumi, et rahaliit laguneb.“

„Kui sa ei saa müüa Euroopa võlakirju ja aktsiaid, jääb järele müüa eurot, et oma negatiivset seisukohta väljendada,“ ütles Royal Bank of Scotland Group Plc valuutastrateeg Greg Gibbs. „Keeld sunnib arvama, et valitsusjuhid näevad terendamas suuremaid probleeme, mis tekitab närvilisust ja hirmu.“

Saksamaa kantsler Angela Merkel ütles täna Saksamaa parlamendis euroala abipaketi debatti avades, et Euroopa võlakriisil võivad olla globaalsed tagajärjed. Merkeli sõnul on Euroopal vaja nn uut stabiilsuskulutuuri, et eurot kaitsta.

Hetkel kuum