Katre Pilvinski • 21. juuli 2010 kell 9:08

Nordea Eesti 156,4 miljoniga kasumis

Nordea Pank Eesti teenis esimesel poolaastal 156,4 miljonit krooni kasumit ja saavutades seeläbi 46% kasumi kasvu.

Ettevõtte kogutulud suurenesid võrreldes eelmise aasta sama perioodiga 27%, moodustades kokku 520 miljonit krooni, teatas pank.  „Nordea panga tulud on suurenenud nii laenu, kaartide kui ka säästu- ja investeerimistoodete osas. Väljastatud pangakaartide arv on aastaga kasvanud 9304 võrra, klientide arv on suurenenud 32 868 võrra ning Nordea uute pensioniklientide arv on kasvanud  ligi kolmandiku võrra,“ kommenteeris tulemusi Nordea Pank Eesti juht Vahur Kraft.

Nordea Eesti varade maht moodustas juuni lõpu seisuga ligi 48, 8 miljardit krooni, mis kasvas võrreldes eelmise aasta sama perioodiga 2%.  Panga laenuportfell ulatus juuni lõpus ligi 42 miljardi kroonini, kasvades 2% võrreldes eelmise aasta sama perioodiga.

Nordea Eesti ettevõtete laenu- ja liisinguportfell moodustas juuni lõpus 25,1 miljardit krooni, seal hulgas korporatiivpanganduse laenude maht kasvas 3% võrreldes eelmise aasta sama perioodiga. Eraisikute laenu- ja liisinguportfell kasvas aastases võrdluses 3% ja ulatus juuni lõpus 14,5 miljardi kroonini.

Laenukahjumite osakaal kogu portfellist moodustas esimeses poolaastas  0,36%, olles jätkuvalt madalam Eesti keskmisest. ”Edukas krediidijuhtimine on olnud siiani Nordea üks selgeid tugevusi Eesti pangandusmaastikul, kõrge kapitaliseerituse ja usaldusväärsuse tõttu oleme jätkuvalt valmis täitma klientide ootusi, seda nii finantseerimise kui ka teiste toodete vallas,” ütles Kraft ning lisas, et nii laenuturgu kui ka sektorit tervikuna mõjutab üldine ebakindlus majanduskeskkonnas ning kiired muudatused seadusandluses.

Jätkuvalt suurenes ka Nordea Eesti klientide hoiuste maht, ulatudes esimese poolaasta lõpuks üle 12,6 miljardi krooni. Järjest rohkem liigub klientide raha hoiustelt investeerimistoodetesse.  „Nordea hoiuste maht on kasvanud, kuid langevad intressid deposiiditoodetel on pannud inimesi mõtlema erinevate investeerimistoodete peale. Oleme suurendanud oma struktureeritud võlakirjade müüki,“ lisas Kraft.

Juuni lõpu seisuga oli Nordeal 141 556 klienti, 21 kontorit ja 522 töötajat. Kvartali lõpuks oli pank väljastanud 84 938 pangakaarti, internetipanga kasutajaid oli 88 767.

 

 

Hetkel kuum