Artikkel
 • Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Juht: optimismipuhangud on kindlasti pisut ennatlikud

  Tuntud puiduettevõtte AS Toftan juht Martin Arula ütles, et erinevatest valdkondadest tulevad optimismipuhangud on ennatlikud, nende põhjal investeeringuid teha ei tohiks.

  Järgneb Martin Arula kommentaar hetkeolukorrale puidusektoris ning uudisele, et eripakendile spetsialiseerunud Nefab Packagingi müük on sedavõrd kasvanud, et ettevõte plaanib tootmist laiendada.
  Asjad liikusid vahepeal tõesti paremuse poole, kuid aasta lõpus on teistpidi minema hakanud. Nõudlus puittoodete järele on püsinud peaaegu samal tasemel kriisist alates ja ületootmise maht on ikkagi 20-30%, 2011. aasta I kvartali ligi 18%-line hinnalangus puitoodete osas ongi sellest tingitud.
  Nefabit ma tean, nad on eripakendi peal väljas ja võib-olla tuleneb kasv sellest, või on nad saanud vabamad käed müügiotsuste tegemisel. Mis traditsioonilist pakendit puudutab, siis puitaluste tegemisel olulist nõudluse kasvu näha pole, mistõttu ei saa ka panuseid teha kaubavahetuse suurenemise kohalt.
  Optimismipuhangud, mis erinevatest valdkondadest tulevad, on kindlasti ennatlikud. Nende põhjal investeeringuid ei tee. Tasub meeles pidada, et eurotsooni võlakoorem on endiselt üleval, poliitilist lahendust see leidnud pole. Jääb üle vaid ennustada, mis juhtub tarbimisega, kui erasektor peab eurotsooni võlgu lappima hakkama. Ilmselt peab, kuna riikidel raha pole. Orgaaniline kasv puidutöötlemises muidugi toimub, kuid ühtegi uut puidutehast või saekaatrit Eestisse praegu tulekul pole.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Poliitmuda lendab mis kole, aga tegelikult pole katki midagi
Uue haigla ja raudtee rahastamisest taganemise otsust hinnates tuleb eristada kaht mõõdet – poliitilist ja sisulist, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Uue haigla ja raudtee rahastamisest taganemise otsust hinnates tuleb eristada kaht mõõdet – poliitilist ja sisulist, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Marek Kiisa nipid iduinvesteeringute valimiseks
Riskikapitalifondi Nordic Ninja kaasasutaja Marek Kiisa rääkis InvesteerimisFestivalil, et idufirmade puhul on kõige tähtsam asutaja suutlikkus rasketes olukordades toime tulla ja vajaduse korral suunda muuta.
Riskikapitalifondi Nordic Ninja kaasasutaja Marek Kiisa rääkis InvesteerimisFestivalil, et idufirmade puhul on kõige tähtsam asutaja suutlikkus rasketes olukordades toime tulla ja vajaduse korral suunda muuta.
Neinar Seli: mul on praegu täpselt samasugune tunne nagu 2008. aastal
Äripäeva Rikaste TOPi esiotsas figureeriv ja Eesti ärimaailma suurim otsustaja Neinar Seli soovitas praegu hoida kainet mõistust ja uskuda, et varsti läheb paremaks. “Tark ei torma, see aeg tuleb üle elada,” ütleb Seli.
Äripäeva Rikaste TOPi esiotsas figureeriv ja Eesti ärimaailma suurim otsustaja Neinar Seli soovitas praegu hoida kainet mõistust ja uskuda, et varsti läheb paremaks. “Tark ei torma, see aeg tuleb üle elada,” ütleb Seli.
Investeerimisplatvormi juht: rikkusest pole kasu, kui meil planeeti enam pole
“Kui me ühel hetkel oleme väga rikkad, aga meil pole enam planeeti, siis on sellest rikkusest väga vähe kasu,” ütles jätkusuutliku investeerimisplatvormi Grünfin juht ja asutaja Karin Nemec InvesteerimisFestivalil.
“Kui me ühel hetkel oleme väga rikkad, aga meil pole enam planeeti, siis on sellest rikkusest väga vähe kasu,” ütles jätkusuutliku investeerimisplatvormi Grünfin juht ja asutaja Karin Nemec InvesteerimisFestivalil.
Soomlastelt Mandatumi ostnud Invalda siseneb Eesti turule
Tänavu Sampo panga Mandatum kindlustuse Balti äride ostust teatanud Leedu varahaldur Invalda alustab pärast lubade saamist tänasest kindlustusäri Eestis, Lätis ja Leedus.
Tänavu Sampo panga Mandatum kindlustuse Balti äride ostust teatanud Leedu varahaldur Invalda alustab pärast lubade saamist tänasest kindlustusäri Eestis, Lätis ja Leedus.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.