Konkurentsiamet pole kaardimaksetasudega rahul

Anne Oja 18. märts 2011, 16:32

Kaardimaksete suurust ja kujunemist uurinud konkurentsiamet pole rahul nende suurusega ning ootab pankadelt uute vahendustasude kehtestamist.

„Oleme analüüsinud Eestis kehtivate tasude suurust ning kujunemismehhanisme. Me ei ole nende suurusega hetkel tegelikult rahul ning oleme seda ka pankadele välja öelnud. Käesoleval hetkel tegelevad pangad uute vahendustasude kehtestamisega ning me kujundame oma lõpliku seisukoha peale uute tasude selgumist,“ edastas konkurentsiameti avalike suhete juht Maarja Uulits.

Konkurentsiamet menetleb küll samu vahendustasusid, mille eest Läti pangad märtsi algul trahvi said, kuid erinevalt Lätist pole need kõikide Eesti pankade ühise kokkuleppe vili.

Eestis lepib iga pank vahendustasude suuruse individuaalselt kokku, mingit turuülest ühtset vahendustasu ei eksisteeri. Sel põhjusel ei ole konkurentsiameti menetlus erinevalt Lätist olnud suunatud ka kartelli tuvastamisele.

Vahendustasu maksab kauplustes kasutatavaid makseterminale paigaldanud pangad neile pankadele, mille kaartidega ostud sooritati. Kaupmehe makstav teenustasu sisaldab pankade omavahelist vahendustasu, seega mõjutavad vahendustasud kahtlemata kaupmehetasu suurust.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
19. March 2011, 19:41
Otsi:

Ava täpsem otsing