Aivar Hundimägi • 6. mai 2011 kell 13:51

Savisaar saadab Simsoni Viisitamme vastu

Täna kogunevad Keskerakonna Pärnu linna piirkonna liikmed, et valida piirkonnale uus esimees. Keskerakonna juht Edgar Savisaar saadab Pärnu linna keskerakondlasi seni juhtinud Mart Viisitamme vastu kandideerima riigikogu liikme Kadri Simsoni.

Selleks, et Simson saaks olla Viisitamme vastaskandidaat, pidi ta selle nädala kolmapäeval end Keskerakonna Pärnu maakonna organisatsioonist registreerima ümber erakonna Pärnu linna piirkondliku organisatsiooni liikmeks.Pärnu linna keskerakondlaste praegune juht Mart Viisitamm ütles, et ta kavatseb esitada kell viis algaval koosolekul 10 punktist koosneva Keskerakonna reformimise kava. Oma kandideerimise piirkonna esimehe kohale otsustab ta koosoleku käigus. "Minu otsus sõltub sellest, millised on osalejate meeleolud," märkis Viisitamm.

Edgar Savisaare otsus seada Viisitamme vastaskandidaadiks Kadri Simson Viisitamme kandideerimise otsust tema enda sõnul ei mõjuta. Simsoni kandideerimine näitab Viisitamme väitel seda, et Keskerakonna juhtkond on närvis erakonna piirkondlikes organisatsioonides toimuva pärast. Savisaar on Viisitamme sõnul teinud viimasel ajal mitu katset enda positsioone Keskerakonna piirkondlikes organisatsioonides kindlustada. Selleks toob ta piirkondi juhtima oma lähikonda kuuluvad inimesed. Näiteks Lääne-Virumaa keskerakondlasi asus juhtima Siret Kotka. Jõgevamaa keskerakondlaste juhiks sai aga Tallinna abilinnapea Taavi Aas. Viisitamme sõnul üritati muutusi teha ka Põhja-Tallinnas, kus Savisaar soovis kohalikku organisatsiooni panna juhtima Vladimir Velmani, aga see ebaõnnestus.

Tallinna linnavalitsuses pole aga nii palju Savisaare usaldusisikuid, et neid jätkuks kõigi piirkondlike organisatsioonide etteotsa, märkis Viisitamm. Tema sõnul toimub praegu erakonnas võitlus selle nimel, kas peale jäävad Keskerakonnas muutusi soovivad jõud või jääb peale Edgar Savisaare tahe ehk need jõud, kelle eesmärk pole Keskerakonna usaldusväärsust eestlaste silmis suurendada.

Hetkel kuum