Kadrin Karner • 26. juuli 2011 kell 12:23

Arrak: USA võlakriis Eestit ei mõjuta

Majandusteadlane Andres Arrak ei arva, et praegune USA võlakriis omaks otsest mõju Eesti majandusele ning usub, et Ühendriigid tulevad tänu dollari domineerimisele maailmas kriisist välja.

"Nende 2010. aasta avaliku sektori võlg on 58,9 protsenti SKT-st, mis jääb allapoole Maastrichti 60-protsendilist kriteeriumit," ütles Arrak Delfile ning lisas, et Ameerika situatsioon ei ole kõige hullem.

Arrak rääkis, et USA on unikaalses situatsioon ka seetõttu, et niikaua, kuni dollar on maailmaraha, ei ole USA majanduse kollapsi karta. "Sellepärast mina seda dollari kokkukukkumist ja finantskrahhi ei usu," selgitas ta ning lisas, et kuna dollari kollapsi ta ette ei näe, arvabta, et USA võlakriis Eestit ei mõjuta. "Enne ma oleks mures euro pärast, mitte dollari pärast," lisas Arrak.

 

Hetkel kuum