Silvia Kruusmaa • 29. august 2011 kell 8:08

Vilja Savisaar-Toomast: Keskerakonna põhikirja muudatused on põhiseadusega vastuolus

Keskerakondlasest eurosaadik Vilja Savisaar-Toomast hääletas  Keskerakonna kongressil partei põhikirja muutmise vastu. Tema sõnul on põhikirjas üks punkt põhiseadusega vastuolus.

Endine riigikogu põhiseaduskomisjoni liige Savisaar-Toomast ütles Delfile, et punkt, kuhu kirjutati sisse karistusaktsioon, mille järgi saab erakonna liikmed parteist välja arvata juhul, kui nad hääletavad vastu riigikogu fraktsiooni otsustele, on põhiseadusega vastuolus. "Põhiseaduses on kirjas, et riigikogu liikme mandaat on sõltumatu ja vaba. See punkt on minu arvates põhiseaduse vastane ja olles ise töötanud põhiseaduskomisjonis riigikogus, siis ma ei saa hääletada sellise punkti poolt," lausus Savisaar-Toomast.

 

Hetkel kuum