"Rahaliit ise jääb püsima"

Kaisa Gabral 01. september 2011, 17:14

Sampo Panga tegevjuht Aivar Rehe ütles Delfile, et euro kui valuuta kokkukukkumine kuulub paanikamaigulisse populismi.

"Pealkirjad ja emotsionaalsed sõnumid on need, mis müüvad. Selge on, et euroalal eksisteerivad probleemid, mis vajavad kiireid ja kõikehõlmavaid lahendusi, aga euro kui valuuta häving või kokkukukkumine kuulub paanikamaigulisse populismi," ütles Rehe euro saatust kommenteerides.

Rehe sõnul võib juhtuda, et mõni riik on sunnitud ikkagi eurotsoonist lahkuma. "ELi riikide nii poliitilised kui ka rahandusliidrid loovad pingelises olukorras lahendusi, et tagada usaldus rahaturul. See võib päädida mõne riigi lahkumisega eurotsoonist, kuid rahaliit ise jääb püsima," rääkis ta.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
04. September 2011, 10:49
Otsi:

Ava täpsem otsing