Moody's alandas Prantsuse pankade reitinguid

Fredy-Edwin Esse, California 14. september 2011, 10:17

Uus hoop lootusele taastada Euroopa turgudel mingigi kindlustunne tuli täna, kui Moody's Investors Service teatas, et alandas kahe Prantsusmaa suurpanga, Societe Generale ja Credit Agricole, reitingut.

Reitinguagentuur teatas veel, et pikendab enda vaatlusaega BNP Paribase kohta, kuid võimalik alandamine ei oleks suurem kui ühe pügala võrra, vahendas Reuters. Moody's paigutas pangad vaatluse alla 15. juunil seoses nende avatusega Kreeka võlakriisile.

Moody's alandas Societe Generale võla- ja deposiidireitingut ühe pügala võrra tasemelt Aa3 tasemele Aa2. Pikaajalise võla reitingu väljavaade jäi negatiivseks.

Credit Agricole'i Panga finantstugevuse reitingut (BFSR) alandas Moody's ühe astme jagu tasemelt C+ tasmele C. Lisaks kärbiti pikaajalise võla ja deposiidireitingut samuti ühe astme võrra Aa2 tasemelt Aa1 tasemele.

Positiivse poole pealt lausus Moody's, et usub SocGenil olevat piisavalt kapitali, et suuta vastu võtta Kreeka võlakirjadest tekkivad võimalikud kahjud ning suudab olla piisavalt kapitaliseeritud säilitamaks enda BFSRi isegi siis, kui Iiri ja Portugali võlakirjad peaksid veelgi odavnema.

Moody's kiitis ka BNP Paribast, kelle sõnul on pank piisavalt kasumlik ja kapitaliseeritud, et võtta vastu Kreeka, Portugali ja Iirimaa võlakirjadest tekkida võivad kahjud.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
14. September 2011, 10:17

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris Hetkel eetris

Äripäeva raadio viimased saated

Kõiki viimased raadio saated
Otsi:

Ava täpsem otsing