Koppel: võlgade mahakandmine peab jätma pangad toimivaks

Kaisa Gabral 24. oktoober 2011, 10:43

SEB privaatpanganduse strateegi Peeter Koppeli sõnul peaks pankade vastutust võlakriisi võlgade mahakirjutamisel toetama pehmendav mehhanism.

"Pangad peaksid saama sellise vastutuse, et nad jääksid püsti, et süsteemi seisukohalt olulistel pankadel ei tekiks selliseid probleeme, mis finantssüsteemi üldisemalt mõjutaks," rääkis Koppel ERRi raadiouudistele.

Finantsanalüütiku sõnul on selge, et kui on ostetud probleemsete riikide võlga, siis investeerimiskahju on asi, mida pankadel kanda tuleb. "Paraku on pankadel probleemsete riikide võlga piisavalt, kuid pankade raamatupidamises seda veel piisavalt kajastatud pole," märkis ta.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    26. October 2011, 07:40
    Otsi:

    Ava täpsem otsing