Raivo Sormunen • 14. november 2011 kell 7:35

Delfi nõrgima kasvuga turul vahetati juht välja

UAB Delfi nõukogu kutsus juhatusest ja tegevjuhi ametikohalt tagasi Jurga Eivaite ja määras alates 10.11.2011 uueks juhatuse liikmeks ja tegevjuhiks Aleksandras Cesnaviciuse.

Jurga Eivaite juhtis Leedu Delfit möödunud aasta 26. maist. Enne seda kuulus ta AS Delfi juhatusse.

Ekspress Grupi viimase vahearuande kohaselt andis UAB Delfi III kvartalis küll Delfi turgudest kõige suurema käibe (0,846 miljonit eurot), kuid kasv oli Läti, Eesti ja Ukraina turuga võrreldes kõige aeglasem (+5%) ning ka EBITDA kasum näitas ainsana võrreldes aastatagusega langust (-35%).

„Täname Jurga Eivaitet, kelle juhtimisel on Delfi saavutanud Leedu turul tugeva positsiooni. Oleme väga hoolikalt valinud, kes võiks olla järgmine tegevjuht asendamaks Jurga Eivaitet ning oleme selleks valinud rahvusvahelise juhtimiskogemusega Aleksandras Cesnaviciuse,“  sõnas ASi Ekspress Grupp juhatuse esimees Gunnar Kobin.

Aleksandras Cesnavicius  on viimased kaks aastat töötanud RTL Groupis brändi Klub 100 (Venemaa) tegevjuhina.  Aastatel 2008 kuni 2009 töötas Aleksandras Cesnavicius Modern Times Group’i tütarettevõtte TV3 Slovenia tegevjuhina ning 2005 kuni 2008 Prima TV (Tšehhi) tegevjuhina.

Aleksandras Cesnavicius ei oma ASi Ekspress Grupp aktsiaid.

Hetkel kuum