Finantsjuht: võlgniku avaldamine võib valusalt kätte maksta

Katre Pilvinski 23. november 2011, 18:33

Pikaajalise koostöö huvides ei pruugi võlgniku nime avaldamine ajalehes olla õige, leidis ehitusmaterjalide tootja Jeld-Wen Eesti finantsjuht Olari Karlson.

”Kindlasti aitab võlglaste nimekirja avaldamine, tähelepanu juhtimine ja mõjutamine läbi kolmandate osapoolte võla kättesaamisele kaasa,” ütles Karlson.

Tema sõnul on see ettevõtte strateegia ja poliitika, kes ja kuidas tahab oma võlgnikke mõjutada. ”Loomulikult see võib ettevõttele valustalt kätte maksta, kui ta valede võlgnikega nii käitub. Ehk pikaajalise koostöö mõttes ei pruugi see olla väga õige tegevus. Aga ma eeldan, et Julianus Inkasso juures on võlgnikud kontrollitud, et need on ikka pikaajalised võlgnikud.”

Samas soovitas Karlson kindlasti võlgnikku eelnevalt informeerida, kui tema nimi lehte läheb. ”Meie firmal õnneks võlgnikke ei ole, me valime väga hoolsalt, et kellele ja mis tingimustel me müüme. Kasutame krediidikindlustust ja väga valitud kliente,” sõnas Karlson.

 

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
23. November 2011, 18:34
Otsi:

Ava täpsem otsing