• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Finantsjuht: võlgniku avaldamine võib valusalt kätte maksta

  Pikaajalise koostöö huvides ei pruugi võlgniku nime avaldamine ajalehes olla õige, leidis ehitusmaterjalide tootja Jeld-Wen Eesti finantsjuht Olari Karlson.

  ”Kindlasti aitab võlglaste nimekirja avaldamine, tähelepanu juhtimine ja mõjutamine läbi kolmandate osapoolte võla kättesaamisele kaasa,” ütles Karlson.
  Tema sõnul on see ettevõtte strateegia ja poliitika, kes ja kuidas tahab oma võlgnikke mõjutada. ”Loomulikult see võib ettevõttele valustalt kätte maksta, kui ta valede võlgnikega nii käitub. Ehk pikaajalise koostöö mõttes ei pruugi see olla väga õige tegevus. Aga ma eeldan, et Julianus Inkasso juures on võlgnikud kontrollitud, et need on ikka pikaajalised võlgnikud.”
  Samas soovitas Karlson kindlasti võlgnikku eelnevalt informeerida, kui tema nimi lehte läheb. ”Meie firmal õnneks võlgnikke ei ole, me valime väga hoolsalt, et kellele ja mis tingimustel me müüme. Kasutame krediidikindlustust ja väga valitud kliente,” sõnas Karlson.
   
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Seotud lood

Siim Tammer: hunt börsinahas – miks börsitehinguid iseendaga tasub vältida
Soovitan võimalusel vältida börsi kaudu tehinguid iseendaga. Sellised tehingud jäävad järelevalvele silma, kirjutab finantsinspektsiooni juhatuse liige Siim Tammer asutuse blogis.
Soovitan võimalusel vältida börsi kaudu tehinguid iseendaga. Sellised tehingud jäävad järelevalvele silma, kirjutab finantsinspektsiooni juhatuse liige Siim Tammer asutuse blogis.
Goldman Sachsi tulemused panid aktsia tõusma
Goldman Sachs teatas reedel, et suutis kolmandas kvartalis kasumit pea 70 protsenti kasvatada, ületades sellega suurelt ootusi. Üleüldiselt on USA pankade jaoks kolmas kvartal olnud väga tugev, vahendab Reuters.
Goldman Sachs teatas reedel, et suutis kolmandas kvartalis kasumit pea 70 protsenti kasvatada, ületades sellega suurelt ootusi. Üleüldiselt on USA pankade jaoks kolmas kvartal olnud väga tugev, vahendab Reuters.
Arco Vara juht loodab Enefitist kiiret kasumit
Kinnisvaraarendaja Arco Vara tegevjuht Miko-Ove Niinemäe tõdes, et osales väikeses mahus Enefit Greeni IPO-l, kuid neljakordne ülemärkimine tuli talle vaatamata soodsatele oludele üllatusena. Niinemäe näeb, et investorite arvu kasv on kasulik kõigile.
Kinnisvaraarendaja Arco Vara tegevjuht Miko-Ove Niinemäe tõdes, et osales väikeses mahus Enefit Greeni IPO-l, kuid neljakordne ülemärkimine tuli talle vaatamata soodsatele oludele üllatusena. Niinemäe näeb, et investorite arvu kasv on kasulik kõigile.
55 miljonit elektrihindade korvamise kavast läheks ettevõtetele
Valitsuskoalitsiooni otsus elektri hinnatõusu korvata on segu ettevõtluse ja kodumajapidamiste subsiidiumitest, ettevõtetele läheb projektist tõenäoliselt ligikaudu 55 miljonit eurot.
Valitsuskoalitsiooni otsus elektri hinnatõusu korvata on segu ettevõtluse ja kodumajapidamiste subsiidiumitest, ettevõtetele läheb projektist tõenäoliselt ligikaudu 55 miljonit eurot.